papaya-3652074_1920

Christopher Columbus noemde papaja “de vrucht van de engelen”.
De Caraïbische inboorlingen aten deze vruchten na een zware maaltijd, en hadden nooit problemen met de spijsvertering. En ze waren ‘ sterk’.

 

De papaïne

Papaïne is het meest actieve enzym in rijpe groene papaja. deze heeft een sterke verteringscapaciteit die ver deze  van pepsine en pancreatine overschrijdt.
Rijpe groene papaja bevat meer Vit. A dan wortels; meer Vit. C dan sinaasappels; overvloedig veel Vit. B en Vit. E; alsook enkel complexe enzymen dat helpt bij de spijsvertering van proteïnen, koolhydraten en vetten.

Dat papaja een vrucht is met vele gezondheidsvoordelen is al lang geweten. Maar laten we even op een paar belangrijke gezondheidsvoordelen van dichterbij bekijken. En vooral de werking die Papaye Immune Prolong kan hebben.

 

Werking van PAPAYA immune prolong

 

Verbetering van het immuunsysteem

Het maagdarm stelsel is het orgaan dat 80% van ons verdedigingssysteem bevat. De enzymen, dus ook Papaja, worden intact opgenomen door het darmslijmvlies.

Eiwitten kunnen blijven steken in de darmvilli (kleine “darmspelonken”) waar ze kunnen rotten en aan de basis kunnen liggen van talrijke gevaarlijke ziekten. Daar papaïne een zeer sterk werkend eiwitoplossend enzym is, zal het die rottende eiwitten (gemakkelijker nog dan de andere enzymen het doen), oplossen en zo de haard van vele mogelijke ziekten neutraliseren.

Trouwens, bij elk levensproces zijn er enzymen betrokken. Goede enzymatische reacties en de aanwezigheid van degelijke enzymen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en zelfs voor het leven.

Papaïne, als actief enzym zal dus een sterk steentje bijdragen in het behoud van een goede, evenwichtige gezondheid.

De consumptie van Papaja als voedingssupplement kan zeer gunstig zijn voor het lichaam ter voorkoming van allerlei gevaarlijke aandoeningen.

Recente studies verwezenlijkt aan de SOUTHERN CROSS UNIVERSITY Dienst Pharmacodynamie ( AUSTRALIË) bewijzen dat de IMMUDEPORT op een significante wijze de menselijke weerstand vermeerdert tegen de virusinfecties (dus ook tegen de H1N1 virus van de Mexicaanse griep en tegen Zika virus) en tegen de bijbesmettingen na griep.

 

Op de tumorcel

Zeer recent werden er in papaja acetogeninen gevonden. In de natuurlijke parallelle behandeling van tumoren wordt vooral gebruik gemaakt van proteolytische ( = eiwit brekende) enzymen, zoals papaïne, aanwezig in papaja.
Waarom eiwit brekende enzymen?
Tumoren zijn slim. Ze maskeren zich goed en kunnen zich met een “camouflage” van eiwitomhulsel “onherkenbaar” maken. Daardoor worden ze zeer slecht opgemerkt door de afweercellen en ontsnappen ze zeer dikwijls aan ons afweersysteem.
Maar door eiwitsplitsende enzymen, aanwezig o.a. in papaya immune prolong, kan die camouflage doorbroken worden. Dit is zeer belangrijk want alle cellen hebben hun oppervlakt herkenningstekens die cel speciefiek zijn. Naargelang die herkenningstekens maakt ons afweresysteem een onderscheid tussen lichaamseigen en vijandige ( lichaamsvreemde) cellen.
Met andere woorden zoals aangegeven maskeren de tumorcellen zich en worden ze dus niet herkent door ons afweersysteem. Met behulp van papaja worden de merktekens van de tumorcellen als het ware bloot gelegd en kan het afweersysteem afrekenen met die gevaarlijk cellen.
Wetenschapper van de PURDEU UNIVERSITY ( indiana – USA ) hebben ontdekt dat de papajabom acetogeninen bevatten die zouden actief zijn op allerlei vormen van kanker.
Verder ontdekten ze ook dat die plantbestanddelen uit de papaja de energietoevoer blokkeren naar sneldelende ontspoorde lichaamscellen of kwaadaardige cellen. Ja, zelfs de cellen die normaal resistent zijn aan de klassieke chemotherapie.
Wat nog meer bemoedigend is dat acetogeninen de normale cellen niet aanvalt ! Bij ieder gezwel bestaat het gevaar dat er metastasen ontstaan.
Dit gevaar wordt door papaïne verhindert. Dit enzym vermindert de activiteit van tumocellen, de papaja werkt daardoor het ontstaan van nieuwe tumoren tegen.

 

Werking op het verdedigingssysteem

De activiteit van de immuun cellen kan zich volledig tegen gevaarlijke cellen richten door die onmiddellijk te herkennen van de tumorcel ( of een andere zieke cel ) door het organisme.
Bij het afbreken van de tumorcel kan er afval ontstaan die de afweerkracht vermindert.
Gezien het hier vooral om eiwitproducten gaat kan het eiwitsplitsend enzym de schoonmaak bespoedigen.

-> Papaya Immune Prolong versterkt de activiteit en de paraatheid van het immuunsysteem

Werkt als Antioxidant of vrije radicalen bestijder

Vrije radicalen zijn kleine, doch gevaarlijke deeltjes die ontstaan in het lichaam en die veel schade berokkenen. ze kunnen o.a. leiden tot kanker; vroegtijdige verouderen; toename van overgewicht; aderverkalking e.a. even gevaarlijk aandoeningen

Waar komen de vrijde radicalen vandaan ?

  • Overdreven blootstelling aan de zon
  • tabak, alcohol, drugs
  • stress ( negatieve )
  • chemische kleur- en reukstoffen
  • ondervoeding
  • de “Pil”

Antioxidanten beletten talrijke ziektes die veroorzaakt worden door schadelijke vrije radicalen.
De consumptie van antioxidanten, als voedingssuplmenet, kan zeer gunstig zijn voor het lichaam ter voorkoming van allerlei gevaarlijke aandoeningen.
De antioxidanten in Papaya Immune Prolong neutraliseren deze schadelijke deeltjes.

 

 

Granaatappel in Papaya Immune prolong

 

fruit-1323080_1280


De eerste afbeeldingen van granaatappels zijn teruggevonden bij de Egyptenaren 2500 V.Chr.  De boom wordt al sinds de oudheid geprezen om zijn gezonde invloed en koninklijke uitstraling. Hij staat voor de vernieuwing van de natuur en is een symbolische weergave van de diversiteit en eenheid van het leven.

 

De granaatappel (Punica granatum) is, sinds de Oudheid, het symbool van onsterfelijkheid en vruchtbaarheid. Deze is onder meer zeer rijk aan ascorbinezuur (vit. C) en Kalium, maar vooral aan polifenolen.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het 3 à 4 maal meer polifenolen bevat dan rode wijn, druivensap of groene thee.
De polifenolen zijn antioxidanten; ze werken ontstekingsremmend en hebben een antikanker werking. Ook verminderen ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten; ze verminderen de LDL cholesterol, en verhogen de HDL cholesterol, waardoor minder arteriosclerose optreedt.

Verder kwam uit een studie van het Vanderbilt University Medical Center naar voren dat bij het regelmatig drinken van vruchtensap het risico op de ziekte van Alzheimer met 76% werd verlaagd, dit dank aan de aanwezige polifenolen.

Voor de vrouwen is de granaatappel interessant als hulp bij de menopauze: ze bevat fyto- oestrogenen die een positieve invloed hebben op de menopauze klachten, zonder de bijwerkingen van de chemische oestrogenen.

Zeer interessant ook voor de mannen de granaatappel vermeerdert de potentie en de viriliteit!!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.